دیابت بارداری

بیماری دیابت به انواع مختلفی تقسیم می شود که شامل  دیابت تیپ 1،  دیابت تیپ2، دیابت بارداری و دیابت همراه با بیماری های دیگر.

حدود 3 تا 5 درصد خانم‌های باردار، به خصوص در اواخر دوران حاملگی، به ديابت مبتلا مي‌شوند. خانم‌های بارداری كه استعداد ابتلا به ديابت در ايشان وجود دارد داراری عوامل خطرزای بسياری هستند كه احتمال ديابت حاملگی در ايشان شايع‌تر مي‌‌شود. اگر چه بعد از زايمان و به دنيا آمدن نوزاد، ديابت از بين می‌رود اما ممكن است در بارداری بعدی، مجدد ظاهر گردد.

حدود 50 درصد خانم‌هايی كه طی دوران حاملگی دچار ديابت می‌شوند ممكن است به طور دائمی به ديابت مبتلا شوند. در اين صورت حتما بايد تحت نظر پزشك متخصص، برای خود و فرزندانشان برنامه‌های صحيحی را آموزش ببينند. به رغم اين كه ديابت با توجه به علم امروز عارضه‌ای است كه كاملا رفع نمی‌شود و تا آخر عمر همراه فرد می‌باشد،‌ اما می‌توان با همكاری پزشك و بیمار آن را به گونه‌ای درمان نمود كه امری بسيار معمولی به نظر آيد و فرد ديابتی، تصويری از يك بيماری در ذهن خود نداشته باشد.

چرا احتمال ابتلا به دیابت دربرخی  خانم ها  در دوران بارداری افزایش می یابد؟

 در زمان بارداری بویژه در سه ماهه دوم و سوم بدن به انسولین بیشتری احتیاج دارد. در سه ماهه اول بارداری نیاز به انسولین کاهش پیدا می کند. ولی در سه ماهه دوم و سوم بارداری با توجه به بزرگ شدن جفت  ممکن است در افرادی که حتی سابقه دیابت نداشته اند، بدلیل افزایش نیاز بدن به انسولین و تامین نشدن آن توسط پانکراس میزان قند خون این افراد از حد نرمال فراتر برود. همانطور که گفته شد این اتفاق بخاطر بزرگ شدن جفت و تغییرات هورمونی خاص در بدن زن باردار رخ می دهد.

بنا بدلایل ذکر شده امکان بروز دیابت در دوران بارداری وجود دارد و به همین علت تمامی زنان باردار در هفته 24 تا 28 باید تست غربال گری انجام دهند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *