تعارضات زناشویی

تعارضات زناشویی دلایل مختلفی دارد . یکی از این تعارضات به گوش دادن برمیگردد. صحبت کردن یکی از فاکتورهای اساسی در رابطه زناشویی موفق و موثرمی دانیم و این مصاحبت و صحبت کردن چه موقع مفید است و احساس لذت و رضایت را به زن و شوهر منتقل می کند؟

جواب این سوال این است که وقتی ما هم گوینده و هم شنونده خوبی باشیم

شنونده خوب بودن چه ویژگی هایی دارد؟

برای شنونده خوب بودن چند نکته را باید رعایت کنیم:

یکی از نکات مهمی که بعضی از ما دچار اون هستیم ، تعریف های شناختی و خطاهای شناختی است که باعث ایجاد موانعی در گوش دادن فعال است و این باعث  می شود که حرف های طرف مقابل را نشنویم.

گوش دادن فعال این را می گوید که من به صحبت های تو گوش میدم و میخواهم بدانم چه احساسی یا چه مشکلی داری .

با این نگاه صحبت کردن و شنیدن شروع می شود

وقتی دارید صحبت می کنید همسرتون حرفتون رو قطع کنه یا اصلا حواسش به حرف های شما نیاشه چه احساسی پیدا می کنید؟ قطعا احساس خوبی نیست.

ما تلاش می کنیم در گوش دادن فعال به این موضوع ها توجه کنیم

بعضی از خطاهای شناختی که شاید در گوش دادن اتفاق بی افتد، یکی نصیحت کردن است، دوم مرور ذهنی است( همسر در حال صحبت است و ما مشغول پیدا کردن جواب در ذهنمان هستیم) سوم پیشگویی و ذهن خوانی کردن است ( چیزی که در ذهن همسرمان است را می خوانیم و پیشگویی می کنیم) چهارم قضاوت کردن پنجم شخصی سازی کردن ( موضوعی را به خودمان نسبت می دهیم) ششم بر حق دانستن خود ( همسر در حال صحبت است کاملا حق را به خودمان می دهیم و دائم در حال پیدا کردن شواهدی هستیم که او را محکوم کنیم و مچش را بگیریم) هفتم فرار از موضوع مورد بحث است

خطاهای زیاد دیگری وجود دارد که باید در صحبت هایمان از آنها بپرهیزیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *