0:00
0:00

سوشا تی وی بعنوان رسانه فراگیر سلامت جهت پاسخ به سوال های طرح شده در این پادکست به موضوع مهم بلوغ زودرس در نوجوانان و کودکان می پردازد، امید که مفید باشد.

بلوغ یک فرآیند بیولوژیک، روانی، اجتماعی و شناختی است و از بارزترین تظاهرات آن، رشد و تکامل خصوصیات ثانویه جنسی و همچنین تغییرات ساختار بدن و تکامل شناختی است.از آن جایی که بعد از عبور از مرز بلوغ، دختران و پسران به شناخت های جدی از مسائل جنسی و غرایز دست پیدا می‌کنند رسیدن به این مرحله و پیش از بلوغ و پس از بلوغ دوران بسیار حساسی است که خانواده ها باید با دقت به نوجوانان اجازه دهند که از این مراحل عبورکنند.هیجان های جنسی و فکری ناشی از تماشای تصاویر برانگیزاننده، فضای مجازی و بازی های اینترنتی؛ سن بلوغ کاهش یافته است. اولین نقش اساسی را در این زمینه خانواده ها به  عهده دارند، یعنی پدران پسران را آماده پذیرش شرایط جسمی ورود به بلوغ کنند و مادران دختران را.

از آنجایی که در مرز بلوغ، دختران و پسران به هوشیاری ویژه ای می رسند که لازمه آن شناخت جنسی خود و جنس مخالف است اگر در این مرحله به شناخت های علمی و عقلی نرسند ممکن است انحرافات اخلاقی دامن گیر آنان شود که بسیاری از دختران و پسران از همین سال هاست که به خود ارضایی و انحرافات جنسی مبتلا می شوند.هیجان های وارده به نوجوانان باعث ایجاد تنش در دوران بلوغ جنسی می گردد و همین ورود هیجان انگیز ممکن است مشکلات متعدد و مختلفی را برای آنان و خانواده هایشان فراهم کند. بر اساس آخرین تحقیقات صورت گرفته در این خصوص، سن فرآیند بیولوژیک که به بلوغ منتهی می شود کاهش یافته است. شرایط اقلیمی، تغذیه، هیجانات جنسی، روانی و عصبی می تواند در تسریع روند فرایند بلوغ نقش بسزایی داشته باشد.امروزه دیگر با حضور فضای مجازی تابو ساختن نکات و مسائل حیاتی بلوغ به هیچ هنوان جایز نیست چرا که والدین واقعیت ها را دلسوزانه به فرزندان خود نیاموزند آنها از دوستان و همسالان خود و حتی از طریق فضای مجازی به نکاتی بسیار بیشتر و قوی تر از ظرفیت فکری و عقلی شان دست پیدا می‌کنند و اینجاست که انحرافات جنسی ظهور پیدا می‌کند و باعث بروز مشکلات مختلفی برای فرد و خانواده خواهد شد.

در دوران تحصیلی مدیران و مشاوران مراکز آموزشی مخصوصا در دوران دبیرستان باید مهارت های مدیریت هیجان های جنسی را با زبانی ساده و نوجوان‌ فهم به دانش آموزان منتقل کنند.علائم بلوغ طبیعی و بلوغ زودرس تقریبا مشابه است، فقط “زمان وقوع بلوغ” تعین‌کننده‌ی طبیعی یا زودرس بودن بلوغ است. برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از روش روبرو شدن با پدیده بلوغ زودرس و مهار آن “سوشا تی وی” گفتگویی با آقای دکتر سعید کلباسی فوق تخصص غدد و متابولیسم داشته که پیشنهاد میکنیم به پادکست آن گوش کنید.